MAMMAVERDEN
MAMMAVERDEN
Mammaverden er et magasin laget av mammaer for mammaer! Her ønsker vi å samle gode tips og artikler om alt som kan gjøre hverdag og fest enklere og bedre!
170822_f_cs_ext_1023v2plusr_highres.jpg

London kan virke som en overveldende storby, med alle sine pendlere, lokale og turister. Til tross for dette er London faktisk en veldig barnevennlig by. Vår guide vil sørge for at du unngår turistfellene rundt Piccadilly Circus og Oxford Street, slik at både store og små kan nyte London. Her finner du tips om festlige cafeer, nydelige parker, lekeområder, barnevennlige restauranter og fantastiske hotell. Så da er det bare å begynne å planlegge ditt neste besøk til London.electric cinema.jpg

ELECTRIC CINEMA KIDS CLUB

191 Portobello Rd. W11 2ED

+44.20.7908.9696

Nettsted

 Notting Hill

Electric Cinema ble bygd i 1910 og er en av de eldste kinoene i UK. Det har vært tidvis i drift siden det ble bygd. Nå er det imidlertid en del av Soho House og på lørdager har de Kids Club med en rekke fine barnefilmer. Selve kinosalen er en opplevelse i seg selv.

harry potter mail.jpg

THE MAKING OF HARRY POTTER STUDIO TOUR

Studio Tour Dr., Leavesden, WD25 7LR

+44.84.5084.0900

Nettsted

Hertfordshire

Dette er et must for alle Harry Potter Fans. Her kan du vandre rundt i the Great Hall (spisesalen), snuble inn på kontoret til professor Humlesnurr, eller bare slappe av i oppholdsrommet i Griffinghuset og besøke hytta til Gygrid. Husk å bestille billetter i god tid.

potter cafe.png

POTTERY CAFÉ

735 Fulham Rd. SW6 5UL

+44.20.7736.2157

Nettsted

Fulham

Deres største café ligger i Fullham har et eget rom i andre etasje hvor du kan dekorere dine egne krus, vaser, boller mm. Cafeen ble startet av Emma Bridgewater i 1998. Husk å ta en titt innom Little Toy Shop, hvor de har mange godsaker for de små. Det finnes også en café i Battersea. 

The-AirGlaz-glass-used-in-the-Land-of-the-Lions-enclosure-combines-amazing-clarity-anti-reflection-properties-and-strength-image-courtesy-of-Romag..jpg

ZSL LONDON ZOO

Outer Circle, NW1 4RY

+44.34.4225.1826

Nettsted

Regent’s Park

Dyrene i London Zoo blir tatt godt vare på, så dette er en hyggelig dyrehage å besøke. Dyrenes innhegninger forsøker å etterligne hvordan de ville leve i det fri, i tillegg drives det en rekke forskningsprosjekter som gjør det verdt å støtte London Zoo med et besøk.

skate park.png

BAY SIXTY6 SKATE PARK

65-66 Acklam Rd. W10 5YU

+44.20.8969.4669

Nettsted

 Notting Hill

Denne innendørs skateparken tilbyr timer for alt fra nybegynnere til proffe i alle aldre. De arrangerer også skateleir og kurs for skoleelever. Skateparken er i seg selv et symbol på punkkulturen i London.

treetopwalkway_0.jpg

TREETOP WALKWAY AT KEW GARDENS

Southbank Centre, Belvedere Rd. TW9 3AE

+44.20.8332.5655

Nettsted

Kew

Kew Botanical Garden’s Treetop Walkway gir deg muligheten til å vandre blant tretoppene. Vandringen begynner under bakken hvor du lærer om trærnes røtter, før turen bærer 18 meter over bakken. Her rusler du mellom tretoppene sammen med fugler og annet dyreliv. Det er en veldig spesiell opplevelse for både store og små. I ferier lyses det hele opp og det arrangeres turer i mørket.

502825-LondonNaturalHistoryMuseum-HED.jpg

NATURAL HISTORY MUSEUM

Cromwell Rd. SW7 5BD

+44.20.7942.5000

Nettsted

Kensington

The Natural History Museum ble bygd i 1881 og er i tillegg til å være et historisk museum, også et verdenskjent senter for forskning. Eksemplarer samlet av Darwin kan fortsatt sees i museet sine utstillinger. Vi liker spesielt godt Neal Potter sin the Earth Galleries. Museet har i tillegg til alle sine utstillinger en fantastisk hage, show, filmer og aktiviteter for barn. Spesielt moro for barna er the Dino Snores sleepovers, hvor barna får se hva som skjer når de ansatte og besøkende går hjem. Ved juletider åpner også museets utendørs skøytebane.  Sørg for å være klar ved museets åpningstid kl 10 og bruk inngangen på høyre side ved the Science Museum for å unngå køene.

Borough chorizo roll 600x600_4865_1.jpg

 BOROUGH MARKET

8 Southwark St. SE1 1TL

Nettsted

Southwark

Borough Market er Londons eldste marked og her finner du et overveldende tilbud av matvarer, hvor det meste er organisk og kommer rett fra bonden. Det er en opplevelse for både store og små å utforske de forskjellige bodene. Markedet er under tak så det er en perfekt utflukt hvis været ikke er på topp. Vi vil absolutt anbefale å smake på den berømte Chorizo sandwich roll fra Brindisa. Køen er det for en grunn og det er definitivt verdt å vente.

Columbia-Road-Flower-Market-10.jpg

COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

E2, Hackney

Nettsted

Hver eneste søndag forvandles denne gaten i East End til et fargesprakende utendørs blomstermarked. De forskjellige bodene tilbyr alt fra avskårne blomster til potteplanter.  Columbia Road er for øvrig et supert sted for shopping, spesielt interiør, vintage og delikatesser.

british museum.jpg

THE BRITISH MUSEUM

Great Russell Street, WC1B 3DG

Nettsted

Bloomsbury

The British Museum Rooms er fantastisk, og ikke bare på grunn av den utrolige arkitekturen (glasstaket er en severdighet i seg selv), men også på grunn av alle skattene det holder. 62 and 63 i the Roxie Walker gallerie er øverst på listen for de fleste barn, det er her de Egyptiske mummiene holder til.  På lørdager arrangeres forskjellige eventer for familier og de er gratis. Det arrangeres daglig forskjellige turer rundt om i museet i tillegg til at det finnes en rekke hefter med forslag til forskjellige turer, samt forslag på museets nettsider.