MAMMAVERDEN
MAMMAVERDEN
Mammaverden er et magasin laget av mammaer for mammaer! Her ønsker vi å samle gode tips og artikler om alt som kan gjøre hverdag og fest enklere og bedre!
copen main.jpg

Selv om København kun har rundt 1 million innbyggere og er en av våre nærmeste naboer, føles byen som en internasjonal storby. Dette er jo tross alt hjembyen til moderne, nordisk cuisine, i tillegg er dansk design og arkitektur i vinden som aldri før. Selve byen er eldgammel og veldig mangfoldig, fra spirene til Christianborg og Rosenborg slott, til fargerike Nyhavn, byens mange grønne lunger, Tivoli og ikke minst Christiania.

Når det kommer til kulinariske opplevelser er det ikke bare René Redzepi nyåpning av Noma i 2018 som gjelder. Redzepi har også en restaurant som heter Barr, og denne holder til i Nomas gamle lokaler. All oppmerksomheten rundt Noma har ført til at det nå finnes en rekke grensesprengende restauranter og caféer rundt om i byen. Er du interessert i design kan du finne møbler fra historiske møbeldesignere (Arne Jacobsen, Alvar Aalto, Hans Wegner) i møbelbutikker og antikkforhandlere i gatene rundt Designmuseet. Hvis du er interessert i arkitektur kan en tur ut av sentrum være på sin plass. Her finner du for eksempel huset til Finn Juhl og Louisiana Museum. Ettersom København er så nærme er det perfekt for en liten utflukt, gjerne uten barn!SPISE

108-restaurant-interior-Denmark (1).jpg

Restaurant 108

Strandgade 108, 1401, Christianshavn +45 32 96 32, Nettsted

Dette var ment som en mer avslappet søsterrestaurant til Rene Redzepis Noma (som åpner igjen i desember), men Restaurant 108 står definitivt på egne ben. Restaurantens head chef er Kristian Baumann, og deres matfilosofi er basert på dansk tradisjon. Bær, sopp og grønnsaker høstes og preserveres slik at de kan brukes året rundt. I tillegg til en à la carte meny, serveres det større retter, “livretter” som er ment for å deles. Dette kan være alt fra ribbe med salte epler og tranebær til sopp med grillede grønnsaker og røkt eggsaus. Selve restauranten har et industrielt preg, men inntrykket gjøres mykere med trebord og grønne planter.

Host-Standard_171016_095308_d558e998ca1a928cff21f9835bfa5325 (1).jpg

Høst

Nørre Farimagsgade 41,1348, Indre By +45.899.384.09, Nettsted

Høst er rett og slett en vakker restaurant (og kritikerne er enige, restauranten har vunnet mange designpriser). Det fineste rommet ser ut som et drivhus med masse grønne planter. Det er en fast meny med tre retter, men innimellom kommer flere overraskelser fra kjøkkenet. Dette er en av de beste restaurantene i København for tiden og vel verdt et besøk.

ADMG26_3.jpg

Admiralgade 26

Admiralgade 26, 1066 Indre By +45 33 33 79 73, Nettsted

Admiralgade kan best beskrives som en nordisk-japansk fusionrestaurant. De serverer blant annet en japansk inspirert frokost med syltet fisk, ris og misosuppe. Interiøret er definitivt annerledes, med hvite vegger, bleket tre og forskjellige stoler. Restauranten har et godt utvalg av vin.

BEAST.jpg

Bæst

Guldbergsgade 29, 2200, Nørrebro, +45.353.504.63, Nettsted

Bæst er stedet hvis du er ute etter italiensk mat. Her finnes en vedfyrt pizzaovn og kokken lager mozzarellaen for hånd. Det benyttes kun stenmalt mel for å lage de berømte surdeigsbunnene, og alle ingrediensene er danske, lokale og økologiske. Husk å bestille bord.

restaurant barr.jpg

Restaurant Barr

Strandgade 93, 1401, Christianshavn|+45 32 96 3293, Nettsted

Denne nyåpnede restauranten holder til i Nomas gamle lokaler og er hjertebarnet til chef Thorsten Schmidt i samarbeid med Rene Redzepi. Navnet stammer fra det irske ordet for avling og takket være vikingene betyr ordet bygg på oldnorsk. Barr serverer mat som er typisk for det kalde klimaet rundt Nordsjøen (inkludert de britiske øyer, Skandinavia og Benelux landene). På menyen finner du blant annet scnitzel, glasert torsk med bacon og kål med kjøttboller. Selve restauranten er ganske uformell med enkle bord og stoler, vaskede stenvegger og eksponerte bjelker i taket. Det er mulig å få bord uten reservasjon. Restaurant Barr serverer også lunsj fredag og lørdag.

geranium.jpg

Geranium

Per Henrik Lings Allé 4, 8, 2100 Osterbro +45.699.600.20, Nettsted

Det som kjennetegner restaurantene i København er deres uformelle atmosfære, Geranium er unntaket som bekrefter denne regelen, med sine hvite, stive duker og formelle stemning. Restauranten har tre stjerner i Michelin guiden og her spiser du med alle sanser. Hver rett er vakker som et maleri og du utfordres hele tiden, da alt ikke er som det først ser ut som. Geranium ligger i 8. etasje i Fælledparken i sentrum av byen. Her ser du ut over tretoppene og kan se hvordan de forskjellige årstidene forandrer utsikten. Kjøkkenet er skilt fra spiserommet med en glassvegg og det er minst like imponerende å se hvordan kokkene jobber.

the market.jpg

The Market

Kristen Bernikows Gade 9-11, 1105, Indre By +45 7070 2435, Nettsted

The Market befinner seg et stenkast fra Kongens Nytorv og her kan du nyte nydelig Asian fusion i hyggelige omgivelser. Her finner du alle de mest kjente asiatiske rettene, servert med en tvist. Restauranten er populær og det er til tider ganske støyende. Drinkene er supergode.

WINTERSPRING_6 (1).jpg

Winterspring Desserts

Store Strandstræde 16, 1255 Indre By| info@winterspringdesserts.com, Nettsted

Winterspring spesialiserer seg på nordiske desserter, i tillegg til at de serverer frokost og afternoon tea. Deres iskremer har vunnet en rekke priser og kan kjøpes fra en rekke steder, men nå har de også sin egen restaurant i hjertet av København. Alle smakene er typisk nordiske, men de setter de sammen til nye og interessante kombinasjoner. Salt karamell med pastinakk og hasselnøtt er kanskje en ny kombinasjon for de fleste. Alle ingrediensene er naturlige og økologiske. Teamet bak Winterspring har mottatt både danske og internasjonale priser for sine iskremer og sorbeer. Uansett om du kommer hit for kaffe, nybakte spesialiteter, eller en rett fra menyen, er det det søte som er Winterspring sin spesialitet. Restauranten ligger i en bygning fra 1736 som har blitt innredet av den kjente interiør designeren Ilse Crawford, og har en eksklusiv, tidløs skandinavisk stil. For å lese mer om grunderen av Winterspring, klikk her

the union kitche .jpg

The Union Kitchen

Store Strandstræde 21, 1255, Indre BY| +45 33 14 54 88, Nettsted

The Union Kitchen finner du i Store Strandstræde nær Nyhavn. Det er et veldig populært brunch sted, så det er lurt å reservere bord i god tid. Restauranten har en veldig koselig, uformell atmosfære. Her serveres det et stort utvalg av frokost- og lunsjretter. Våre favoritter er shakshuka og full English breakfast. De presser ferske juicer av frukt og grønnsaker. En av deres spesialiteter er English "balls", dette er kjøttboller i alle mulige størrelser og med alle mulige fyll. Denne gamle delen av København kler restauranten som er dekorert med avisutklipp fra 1930-tallet, tunge jernstoler, trebord og retro lamper. .

Smushi.jpg

The Royal Smushi Cafe

Amagertorv 6, 1160, Indre BY| +45 33 12 11 22, Nettsted

Hvis Marie Antoinette og en Harujuku hadde startet en restaurant, hadde den helt klart sett ut som Royal Smushi Cafe. Selve restauranten er verdt et besøk i seg selv, med sin overdådige stil. Maten serveres på servise fra Royal Copenhagen og bestikket er fra George Jensen. Deres signaturrett er smushi, dette er danske smørrebrød som har samme størrelse som sushi. Du må rett og slett prøve det.