MAMMAVERDEN
MAMMAVERDEN
Mammaverden er et magasin laget av mammaer for mammaer! Her ønsker vi å samle gode tips og artikler om alt som kan gjøre hverdag og fest enklere og bedre!
copen main.jpg

Selv om København kun har rundt 1 million innbyggere og er en av våre nærmeste naboer, føles byen som en internasjonal storby. Dette er jo tross alt hjembyen til moderne, nordisk cuisine, i tillegg er dansk design og arkitektur i vinden som aldri før. Selve byen er eldgammel og veldig mangfoldig, fra spirene til Christianborg og Rosenborg slott, til fargerike Nyhavn, byens mange grønne lunger, Tivoli og ikke minst Christiania.

Når det kommer til kulinariske opplevelser er det ikke bare René Redzepi nyåpning av Noma i 2018 som gjelder. Redzepi har også en restaurant som heter Barr, og denne holder til i Nomas gamle lokaler. All oppmerksomheten rundt Noma har ført til at det nå finnes en rekke grensesprengende restauranter og caféer rundt om i byen. Er du interessert i design kan du finne møbler fra historiske møbeldesignere (Arne Jacobsen, Alvar Aalto, Hans Wegner) i møbelbutikker og antikkforhandlere i gatene rundt Designmuseet. Hvis du er interessert i arkitektur kan en tur ut av sentrum være på sin plass. Her finner du for eksempel huset til Finn Juhl og Louisiana Museum. Ettersom København er så nærme er det perfekt for en liten utflukt, gjerne uten barn!SHOPPING

AIyyuy.jpg

Aiayu

Store Strandstræde 12a, 1255, Indre By +45 2784 0963, Nettsted

Dette danske merket ble startet i 2004 og deres kjennetegn er eksklusive, naturlige materialer, høy kvalitet, komfort og håndverk. De blander gamle teknikker med Skandinavisk enkelhet og skaper plagg du vil bruke uanhengig av trender. Deres design er laget med respekt for menneskene som produserer de og skaper en stolthet for håndverkerne og deres samfunn. Aiayu er et merke som bryr seg om hvor produktene kommer fra, miljøaspektene ved produksjonen og fornybarhet, samtidig som med selve designet. Det er denne kombinasjonen som gjør dette merket spesielt. Besøk deres flagship butikk rett ved Nyhavn. Vi elsker sengetøyet.

anothernue-pr-photo-3.jpg

Another Nué

Krystalgade 3, 1172 , Indre By, +45 33 12 33 02, Nettsted

Nues originale butikk ligger i Frederiksberg, men vi foretrekker deres andre butikk, Another Nué, som ligger nærmere sentrum og har et større utvalg. De fører både danske og internasjonale merker, med alt fra 3.1 Phillip Lim og Acne til Lovechild og Skall Studio (som lager de fineste pysjene).

and other stories.jpeg

& Other Stories

Amagertorv 29, 1160, Indre By, +45-36978819, Nettsted

& Other Stories er et must for mange. Kjeden ble startet i 2010 og har nå kolleksjoner fra tre forskjellige design ateliers i Paris, Stockholm og Los Angeles. Her finner du super trendy klær, sko og tilbehør, som samtidig er enkle å bruke.the apartment.jpg

The Apartment

Overgaden neden Vandet 33, 1st floor
1414, Christianshavn, +45 31 62 04 02, Nettsted

Tina Seifenfaden Busck hadde jobbet for Sotheby’s i en årrekke da leiligheten under hennes i Christianshavn ble lagt ut for salg. Den hadde ikke vært rørt på over 40 år, så Busck renoverte leiligheten slik at den igjen ser ut som et hjem, men alt er til salgs.


ingribs ceramics.png

Ceraminker Inge Vincents

Jægersborggade 27, 2200 Nørrebro + 45 40 70 17 50, Nettsted

Det som gjør Inges produkter spesielle er det papirtynne porselenet hun bruker. Hver kopp, vase eller bolle får et delikat, gjennomsiktig uttrykk, spesielt i lyset. Hun bruker kun hvitt, slik at hennes unike former kommer til sin rett. Hun jobber vanligvis i butikken og slår gjerne av en prat.

glasses.jpg

Cold Heggem, Brilleskræderiet

Pistolstræde 6, 1102, Indre By, +45 26818051, Nettsted

Rett ved handlegatene i sentrum finnes et lite smug med flere små håndverksbedrifter. Her er det som om tiden har stått stille. En av disse er Cold Heggem som håndlager briller til kundene sine. Brilleskrædderiet, Cold Heggem studio lager briller i ekte horn. Dette materialet er overlegent når det kommer til vekt og unikhet, i motsetning til masseproduserte briller i metall og plast. Hvert par designes og tilpasses den enkelte kunde. Det er en opplevelse i seg selv å besøke butikken og vi håper dette håndverket består.

le labo.jpg

Le Labo

Store Strandstræde 14, 1255, Indre By +45 33 11 31 00, Nettside

Le Labo ble startet i New York i 2006 og høster lovord for sin unike tilnærming til parfyme. Sjelen er i sentrum for alle Le Labos dufter, som ønsker å bringe frem minner med sine håndmiksede dufter. Flaskene og innpakningen er enkel og ren, og du finner nok en duft som minner deg om noe eller noen. I deres butikk i Nyhavn blandes parfymen mens du venter og du kan selv bestemme hva navnet på etiketten skal være.

ganni.jpg

Ganni

Store Regnegade 12, 1110, Indre By, +45 2088 5311, Nettsted

GANNI er et dansk motemerke med hovedkontor i hjertet av København. Ganni, som er et familieeid selskap drevet av Creative Director Ditte Reffstrup og CEO Nicolaj Reffstrup siden 2009, er representert i mer enn 400 av verdens fineste internasjonale butikker, samt i 18 egne butikker i Danmark, Norge og Sverige. GANNI-prosjektet er enkelt: Å fylle tomrommet i det avanserte moderne markedet, med enkle plagg som er enkle å bruke. De henter inspirasjon fra dristige jenter i København og rundt om i verden.

“GANNI Girls er lekne, sterkt uavhengige og ukompliserte; de vet instinktivt at mote handler om å oppdage sin egen stil, heller enn å kopiere det de ser i magasiner. Vi designer kvalitetsmote som kan brukes på forskjellige måter for å passe med den enkeltes stil.” - Ditte Reffstrup, Creative Director

HAY_HOUSE_PR_Photo_3 (1).jpg

Hay House

Østergade 61, 1100, Indre By +45 42 82 08 20, Nettsted

Ta turen innom denne luftige designbutikken, som strekker seg over to etasjer. Selv om du ikke skal kjøpe med deg møbler hjem, finnes det masse spennende interiør som vaser, bøker og kjøkkentilbehør.

holly 4.png

Holly Golightly

Gammel Mønt 2, 1300, Indre By +45 33 14 19 15, Nettsted

Eieren Barbara Maj Husted Werner har satt sammen en miks av etablerte designere som Alaïa, Marni og Rick Owens med nye designtalenter. Det finnes to butikker, i butikken i Gammel Mønt er det klær, mens butikken i Store Regnegade finnes tilbehør.

illums 2.jpeg

Illums Bolighus

10 Amagertorv, 1160, Indre By 45 33 14 19 41, Nettsted

Illums Bolighus har alt du trenger for å lage et moderne, skandinavisk hjem. Møbler, sengetøy, lamper og tilbehør. Det er nærmest umulig å gå derfra uten å ha kjøpt noe. Illums har også en fantastisk moteavdeling med alt fra klær, sko og annet tilbehør.

munthe 3.jpg

Munthe

Store Regnegade 2, 1007, Indre By, +45 33 32 00 12, Nettsted

MUNTHE ble etablert i 1994 og merket har vunnet en rekke priser, blitt frontet av topmodeller og influencers, i tillegg til å holde spektakulære moteshow. Det som kjennetegner merket er ikke bare kvaliteten, men også kontrasten mellom det rå og det forfinede. De har klær til både fest og hverdag.

Stilleben_x_Blue_Leaves.jpeg

Stilleben

Niels Hemmingsensg. 3, 1153, Indre By, +45 33 91 11 31, Nettsted

Designerne Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft møttes under design studier i Danmark og bondet over sin forkjærlighet for keramikk, glass og håndverk. Duoen kaller seg for Stilleben, og lokalet har pastellfargede vegger og minimalistiske hyller. De selger alt fra Japanske tekanner til danske tekstiler, i tillegg til sine egne print, keramikk og servise.

storm.jpg

Storm

Store Regnegade 1, 1110, Indre By, +45 33 93 00 14, Nettsted

Rasmus Storm har vært kjent i det skandinavisk street stylemiljøet i en årrekke. I sin butikk i København selger han alt fra joggesko, hettegensere og luer til bøker og smykker.