MammaverdenComment

Ingen 17. mai uten

MammaverdenComment
Ingen 17. mai uten

For veldig mange er Pavlova en tradisjon på 17. mai! Og vi kan forstå hvorfor! Pavlovaen er både søt og frisk, i tillegg til at den kan pyntes i våre nasjonalfarger.

Her er oppskriften på vår favoritt Pavlova for øyeblikket;

Du trenger;

  • 5 romtempererede eggehvitter

  • 340 gram sukker

  • 1 spiseskje maizena

  • 0,5 teskje sitronsaft

  • 5 dl fløte

  • 1 boks søt kondensert melk (ca 397 gram)

  • blåbær

  • bringebær

  • sitronmelisse

  • melis

Slik gjør du;

  • tegn opp en stor sirkel på et bakeark og legg det med tegningen ned mot bakeplaten

P5100911.JPG
  • visp sammen eggehvitene i en kjøkkenmaskin

  • tilsett sukkeret litt og litt. Fortsett å vispe i minst 5 minutter etter at alt sukkeret er tilsatt.

  • ha i maizena og sitronsaft

  • marengsen skal være ganske stiv

  • sprøyt ut marsengen i en sirkel. Vi har sprøytet ut i flere lag.

  • bruk gjerne baksiden av en spiseskje fuktet med vann for å jevne ut marengsen

P5100912.JPG
  • stekes på 125 grader over og undervarme i ca 1 time før du skrur av ovnen og lar marengsen stå i ytterligere 1 time

Pavlova3.JPG
  • når marengsen er helt avkjølt kan du lage kremen

  • visp kremfløten stiv

  • vend forsiktig inn den kondenserte melken i kremen

  • sprøyt ut kremblandingen i et fint mønster og pynt med bær og sitronmelisse

Pavlova2.JPG

Pavlova er best nylagd!