Sitron og marsipankake

Sitron og marsipankake

Denne kaken er enkel å lage og er supersaftig!

Du trenger:

Kakebunn

  • 200 gram marsipan

  • 2 økologiske sitroner

  • 250 gram usaltet smør

  • 250 gram sukker

  • 4 egg

  • 125 gram hvetemel

Topping

  • 300 gram melis

  • sitronsaft

  • spiselige blomster eller sitronskall

P3230748.JPG



Slik gjør du:

  • Riv marsipanen på et grovt rivjern. Riv sitronskallet på et fint rivjern.

  • Smelt smøret.

  • Bland marsipan, sitronskall, smør og sukker i en bolle.

  • Tilsett eggene mens du visper. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp til du får en jevn blanding.

  • Vend melet forsiktig inn i blandingen.

  • Kle bunnen av en springform (25 cm i diameter) med bakepapir og smør kantene med smør.

  • Kaken stekes midt i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter. La kaken avkjøle seg helt.

  • Bland melis og sitronsaft til du får ønsket konsistens, og hell over kaken. Pynt med spiselige blomster eller revet sitronskall.


P3230751 (1).JPG

God påske!