Elisabeth Heier

Elisabeth Heier

Nordmenn er besatt av interiør! Hvis du søker på «#interiør» på Instagram får du over 2,6 millioner treff. Dette har definitivt noe med klimaet vårt å gjøre… Vi tilbringer jo betraktelig mer tid innendørs enn de som befinner seg i sydligere strøk, og er følgelig mer opptatt av hvordan vi har det inne?! Den «skandinaviske stilen» fenger imidlertid flere enn oss nordmenn og du finner møbler og annet interiør som sikrer deg stilen i land langt unna oss. 

Vi har møtt Elisabeth Heier! Hun er damen bak den nydelige nettsiden www.elisabethheier.no og er definitivt en «ambassadør» for den rene skandinaviske stilen. På nettsiden hennes finner du artikler om design og interiør, i tillegg til tips om forskjellige steder du bør besøke. Alle artiklene har vakre bilder, noe du også legger merke til hvis du besøker Elisabeth sin Instagramprofil! 

Elisabeth er interiørdesigner, stylist og tobarnsmamma. Vi er nysgjerrige på hvor interessen for design og interiør kommer fra, og hvordan hun jobber! 

Elisabeth01.JPG

Så hvordan startet det hele? 

Elisabeth: «Jeg har vært opptatt av estetikk så lenge jeg kan huske, men interessen for interiør ble vekket da jeg flyttet for meg selv. Det var utrolig spennende å skulle innrede sin første bolig og jeg ble fasinert av alle de forskjellige stilene som fantes. 

Jeg er oppvokst på Hadeland og flyttet til Oslo som 20-åring for å studere. Jeg studerte interiørdesign ved Norges Kreative Fagskole, og etter studiene hadde jeg både lærerike og fine år som butikkinnreder på Ikea. Videre arbeidet jeg med interiør i offentlige rom og kontorer for EFG Hov Dokka. Etter hvert kjente jeg mer og mer på ønsket om å jobbe med private boliger og bestemte meg for å starte opp mitt eget firma. Samtidig startet jeg nettsiden min da jeg var i mammapermisjon og fikk et forum for å presentere uttrykket mitt og alt jeg inspireres av. Det er syv år siden nå og jeg har ikke angret en dag på valget, selv om det selvfølgelig ligger mye og hard jobbing bak. Jeg kjenner jeg meg privilegert som kan leve av å gjøre det jeg liker aller best og som gir meg så mye. 

Du var tidlig ute med å «blogge» om interiør, fantes det flere norske interiørblogger da du startet for syv år siden? 

«Ja, men vi var ikke så mange. Vi hadde imidlertid en veldig god støtte i hverandre og var hverandres heiagjeng. I begynnelsen var mesteparten av de som leste og kommenterte innleggene mine andre interiørbloggere, og vi fikk et skikkelig samhold. 

I begynnelsen var nettsiden en hobby, men som for mange andre har den utviklet seg til å bli en jobb. Gjennom nettsiden har jeg fått vist frem det som etter hvert har blitt min signatur. Det har igjen ført til henvendelser fra annonsører og flere profesjonelle samarbeid. I dag ligger hovedfokuset mitt på sosiale medier. I tillegg til å jobbe med mine egne kanaler bistår jeg også andre bedrifter med drift av deres sosiale mediekanaler. Jeg gjør også innredningsoppdrag samt foto- og stylingoppdrag. Det er varierte dager og høyt tempo - og helt klart drømmejobben.». 

finalelisabeth02.png

Når vi ser på nettsiden din og Instagramprofilen din, virker det som signaturen din er en veldig ren og enkel look. Har du det sånn hjemme? 

«Ja! Jeg får så mange inntrykk og ser så mye forskjellig interiør gjennom jobben, så hjemme har jeg behov for ro og renhet. For mange oppleves det kanskje kaldt, som i at jeg har få ting, men jeg trives best uten for mye rundt meg. Mange av møblene har jeg hatt med meg lenge og er en miks av Ikea og design jeg spart opp til. I tillegg bruker jeg mitt eget hjem som et studio, og da er det veldig praktisk at det kan fungere som et blankt lerret og styles på mange forskjellige måter». 

Men, du har jo to barn. Hva syns de om hjemmet sitt? 

Jeg tror aldri de har tenkt over at det er noe annerledes med vårt hjem annet enn at det noen ganger står litt på hodet fordi mamma gjør fotoshoots for kunder der. De er vokst opp med det og er et helt normalt hjem for de. 

Hverdagen består av like mye smuler på gulvet og kaos i skuffen med vanter og luer her som andre steder, om ikke mer. Jeg tar bare ikke bilder av det - det ville vært lite inspirerende for andre å se. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

«Jeg kan til en viss grad styre dagene mine selv og jobber for det meste hjemme. Det er veldig praktisk når man har barn. Som oftest har vi mulighet til en rolig start på dagen før de går til skolen. Hvordan dagen ser ut varierer etter hva slags oppdrag jeg jobber med. Jeg skriver og publiserer på sosiale medier hjemmefra, og jeg har mange møter, foto- og stylingoppdrag hjemme. 

Jeg er derfor stort sett hjemme når barna kommer fra skolen og det setter jeg veldig stor pris på. 

Jeg kan også plukke frem jobben igjen på kveldstid når barna sover, så vi har muligheten til å være mer sammen. 

Tidligere måtte man ut å kikke i forskjellige interiørbutikker og gå på messer for å få inspirasjon. Jeg gjør fortsatt det, men nå får jeg i tillegg mye inspirasjon fra sosiale medier. Alle bruker sosiale medier og det er her du ser ting først. Nå er det ofte slik at jeg først ser noe på sosiale medier, og deretter oppsøker butikker/ messer for å se hvordan det ser ut «live». Ulempen med dette er jo at alt blir vist frem lenge før man har mulighet til å faktisk få kjøpt produktet, så det risikerer å være «old news» når det endelig kommer i butikkene». 

elisabeth03.jpg

Det er jo interiør overalt… Er det sånn at du alltid vurderer interiøret der du ferdes? 

«Jeg ser det jo, men det er ikke sånn at jeg sitter hjemme hos venner og ommøblerer alle rommene deres i hodet. På mange måter er jeg «alltid» på jobb, nettopp fordi det er interiør overalt og jeg alltid er på jakt etter ny inspirasjon og noe fint å skrive om på nettsiden min. Sånn sett er det mer en livsstil enn en jobb». 

Vi lar oss i hvert fall inspirere av alt du legger ut, og lurer på hvilke interiørbutikker som er dine favoritter? 

«Jeg er veldig glad i Houz på Løren, Kollekted by, Oslo Deco og Bolina. Hvis jeg er ute etter klassikerne går jeg til Illums eller Huseby». 

Tusen takk for at du tok deg tid til en liten prat med mammaverden! Sjekk ut www.elisabethheier.no og @elisabeth_heier på Instagram og la deg inspirere!

elisabeth04.png

Godt nytt år!