MATMammaverdenComment

Svart bønnesuppe

MATMammaverdenComment
Svart bønnesuppe

Det stormer rundt middagsbordet! Meningene er mildt sagt delte, og det er ikke lett å gjøre seg opp en mening….

Vi tenker at det er opp til hver enkelt familie og bestemme hva de skal spise! Når det er sagt har vi vel alle litt behov for inspirasjon til kjøttfrie retter. Denne bønnesuppen er rik på smak og er skikkelig mettende.

Du trenger:

  • 2 spiseskjeer oliven olje

  • 2 løk

  • 3 selleristenger

  • 1 stor gulrot

  • 6 hvitløksfedd

  • 4 teskjeer malt spisskummin

  • 1/4 teskje chiliflak

  • 8 dl grønnsakskraft/ buljong

  • 2 teskjeer sherryeddik

  • salt og pepper

  • avocado

  • koriander

  • tortillachips

Slik gjør du:

  • Varm opp oljen i en kjele

  • Tilsett løk, selleri og gulrot, og la det koke til grønnsakene er myke (ca 10 minutter).

  • Rør inn hvitløk, spisskummin og chiliflak.

  • Hell deretter i bønner og kraft og la det koke forsiktig i ca 30 minutter.

  • Kjør suppen i en blender inntil du når ønsket konsistens.

  • Ha suppen tilbake i kjelen og smak til med sherryeddik, salt og pepper.

Suppen smaker fantastisk med en klatt rømme, skivet avokado, masse koriander og tortilla chips.

P1090502.JPG