København

København

Selv om København kun har rundt 1 million innbyggere og er en av våre nærmeste naboer, føles byen som en internasjonal storby. Dette er jo tross alt hjembyen til moderne, nordisk cuisine, i tillegg er dansk design og arkitektur i vinden som aldri før. Selve byen er eldgammel og veldig mangfoldig, fra spirene til Christianborg og Rosenborg slott, til fargerike Nyhavn, byens mange grønne lunger, Tivoli og ikke minst Christiania.

Når det kommer til kulinariske opplevelser er det ikke bare René Redzepi nyåpning av Noma i 2018 som gjelder. Redzepi har også en restaurant som heter Barr, og denne holder til i Nomas gamle lokaler. All oppmerksomheten rundt Noma har ført til at det nå finnes en rekke grensesprengende restauranter og caféer rundt om i byen. Er du interessert i design kan du finne møbler fra historiske møbeldesignere (Arne Jacobsen, Alvar Aalto, Hans Wegner) i møbelbutikker og antikkforhandlere i gatene rundt Designmuseet. Hvis du er interessert i arkitektur kan en tur ut av sentrum være på sin plass. Her finner du for eksempel huset til Finn Juhl og Louisiana Museum. Ettersom København er så nærme er det perfekt for en liten utflukt, gjerne uten barn!BO

HOTEL SP34 Carl-H-ref.jpg

Hotel Sp34

Skt. Peders Straede 34, 1453, Indre By +45.331.330.00, Nettsted

Hotel SP34 tilbyr moderne, minimalistiske rom i det bohemske latinerkvartalet rett utenfor sentrumskjernen. Hotellet består av 3 townhus og har en veldig avslappet stemning. Rommene har grå vegger, moderne, nordisk innredning og belysning i messing. I hotellet finner du blant annet restauranten Cocks and Cows, som er en lokal kjede som serverer amerikanskinspirerte burgere, steaks og BBQ.

IMG_8022.jpg

Manon Les Suites

Gyldenløvesgade 19, 1600, Indre By +45 45 70 00 15, Nettsted

Dette 5-stjerners hotellet befinner seg midt i området hvor noen av Københavns fremste attraksjoner er. Manon Les Suites er bohemsk luksus på sitt beste. Hotellet er nydelig med en veldig kul atmosfære, fantastisk mat og service. Hotellet er en perfekt base for venner, par og familier som ønsker å utforske København. Det tar kun et par minutter å gå til de ikoniske innsjøene, Tivoli og sentrum, Torvehallernes gourmet marked eller en av de mange parkene og butikkene. Bassengområdet er fantastisk. Arkitektonisk minner det om en marrokansk riad med rom rundt et indre gårdsrom. Ikke glem å ta en drink på taket etter badstue og utendørs dusj. Utsikten er spektakulær.

Nobis_suite3.jpg

Nobis Hotel

Niels Brocks Gade 1, 1574, Indre By +45 78 74 14 00, Nettsted

Hotel Nobis er virkelig et nydelig hotell hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det er elegant, komfortabelt og effektivt. Hotellet har en super beliggenhet rett ved Tivoli, sentralstasjonen, rådhusplassen og det anerkjente museet Ny Carlsberg Glyptotek museum. Det er enkelt å utforske byen med hotellet som base, men du kan også utforske selve hotellet. Selve bygningen er fra 1903 og et godt eksempel på skandinavisk arkitektur. Interiøret er designet i samarbeid med den kjente svenske arkitekten Gert Wingårdh, og konseptet er moderne femstjerners luksus - elegant, tidløst og behagelig med førsteklasses service, samtidig som det skal være personlig og oppdatert i hver eneste detalj.

SAnders.jpg

Hotel Sanders

Tordenskjoldsgade 15, 1055, Indre By + 45 46 40 00 40, Nettsted

Hotel Sanders omtales gjerne som Københavns første luxury boutique hotel. Hotellet tar deg tilbake i tid med en miks av parisisk flair, engelsk eksentrisitet og kul dansk design. Hotel Sanders føles som et moderne, luksuriøst townhouse. Du vil finne salonger med sjeldne Murano lysekroner og fløyelssofaer, vakre rom og suiter med spesiallagde møbler og kunst fra Lydia Cowpertwait. Sanders har en koselig, uformell fortausrestaurant og en trendy lounge bar som heter TATA. Juvelen i kronen er nok takterrassen! Du mangler ingenting når du bor på Sanders. Servicen er personlig og de sørger for at du skal føle deg hjemme.

angleterre.jpg

Hotel D'Angleterre

Kongens Nytorv 34, 1050, Indre By +45 33 12 00 95, Nettsted

Når man snakker om hoteller i København kommer man ikke utenom Hotel d'Angleterre - den hvide dame på torvet. Hotellet har en majestetisk fremtoning, med overdådig interiør og historisk sus. Hotellet er over 250 år gammelt og har huset mange danske celebriteter. Oppussingen av hotellet et par år tilbake var den dyreste renoveringen av et hotell i dansk historie. D’Angleterre ligger ved Nyhavn Canal og kun minutter fra Det Konglige Teater. Hotellet er også kjent for å ha byens beste spa. Vi elsker hotellets bar og syns det er det perfekte stedet å starte kvelden.