Raw mandelkake med kakaotrekk

Raw mandelkake med kakaotrekk

Raw-trenden ser ikke ut til å gi seg med det første, så nå har vi også forsøkt oss på en rå kake. Vi er nesten litt overrasket over hvor god den er! Kaken er fri for gluten, sukker og melkeprodukter. Den er imidlertid full av nøtter og andre godsaker. Du trenger en del ingredienser og de er langt fra rimelige, men vi syns kaken ble så god at det er verdt det.

Kakebunn:

Du trenger:

  • 150 gram mandler

  • 3 ss mandelsmør

  • 1 dl kokoskrem

  • 1 dl kokosolje

  • 2 ss lønnesirup

  • 1 ss kokosblomstsukker

  • 1/2 ts vaniljepulver

  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Kjør mandlene til mel i en foodprosessor

  • Varm opp kokosoljen i ett vannbad. Oljen smelter lett så du kan sette en beholder med kokosoljen i varmt vann i f eks vasken

  • Tilsett kokosoljen og de andre ingrediensen i mandelmelet og bland alt godt sammen i foodprosessoren

  • Klem ut deigen i en form på ca 30 x 25 cm dekket med bakepapir

  • Sett deigen i fryseren i ca 15 minutter

kakao 1.jpg

Nøtteblanding:

Du trenger:

  • 150 gram mandler

  • 2 ss kokosblomstsukker

  • 1 dl agavesirup

  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Hakk mandlene og bland sammen med kokosblomstsukker, agavesirup og salt

  • Ta kakebunnen ut av fryseren

  • Spre nøtteblandingen utover kakebunnen

  • Sett det hele tilbake i fryseren i ca 15 minutter

kakao 2.jpg

Kakaotrekk:

Du trenger:

  • 1 dl kokosolje

  • 5 ss raw kakaopulver

  • 5 ss lønnesirup

  • 2 ss mandelsmør

  • 1/2 ts vaniljepulver

  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Varm kokosolje i et vannbad

  • Rør inn resten av ingrediensene til en jevn blanding

  • Ta kaken ut av fryseren og skjær de i passe biter

  • Du kan dyppe bitene i kakaoblandingen eller helle over bitene

  • Kakebitene holder seg best i fryseren i en lukket beholder

God fredag!