Eplekake

Finnes det noe bedre en saftig, lun eplekake?!
Her er vår favorittoppskrift!
Deig:
Du trenger:
250 gram mel
125 gram sukker
125 gram smør
1 teskje bakepulver
1 egg
Slik gjør du:
Smuldre mel, sukker, smør og bakepulver.

Tilsett egg. Deigen skal være litt løs. Du må kna og jobbe med deigen en god stund. Den skal se slik ut:

Trykk ut ca 2/3 av deigen i en springform med 20 cm i diameter. Resten av deigen sparer du til rutenettet på toppen.

Eplemos:
Du trenger:
1 kilo epler
1,5 dl vann
2 ss sitronsaft
1 vaniljestang
sukker
Slik gjør du:
Skjær eplene i biter og ha de i en kjele med vann, sitronsaft og frøene fra vaniljestangen. Vi lar skallet være på da vi syns eplemosen får mer smak og får en nydelig rosa farge.
Kok forsiktig opp og la det hele småkoke i ca 30 minutter.
Tilsett sukker. Hvor mye avhenger av hvor søte eplene er og hvor søt du vil ha eplemosen.
Kok opp under omrøring og la den småkoke i ytterligere et par minutter.
Fyll:
Du trenger:
3-4 dl eplemos
2-3 epler
kanel og sukker
Slik gjør du:
Fyll kaken med eplemos først (det kan være en fordel og la eplemosen avkjøle seg litt først).

Skjær tynne skiver av eplene og legg de som et lokk over eplemosen.

Deretter lager du et rutenett av resten av deigen.

Til slutt pensles kaken med egg før du drysser over litt kanel og sukker. Kaken stekes på 200 grader i 30 minutter.