Hjemmelagde kjøttboller

Hjemmelagde kjøttboller

Klassisk norsk!

Hjemmelagde kjøttboller smaker fantastisk, og kan serveres på mange forskjellige måter.

Her har vi servert kjøttbollene med poteter, erter og brunsaus. Kjøttbollene smaker like godt med pasta og en tomatsaus, eller gratinerte i ovnen med ost….

Vi lager alltid en stor porsjon og fryser ned slik at du minst har til en ekstra middag.

Du trenger:

  • 600 gram karbonadedeig

  • 600 gram kjøttdeig

  • 80 gram brødsmuler/ brødrasp

  • 3 egg

  • 100 gram revet parmesan

  • Salt og pepper etter ønske

meatball 2.jpg

Slik gjør du:

  • Hvis du bruker brød anbefaler vi at du rister brødet før du smuldrer det opp.

  • Bland alle ingrediensene godt sammen. Vi foretrekker å bruke engangshansker og blande med hendene, men du kan fint bruke en sleiv eller lignende. Hvis du ønsker å salte og peppre kjøttbollene bør du ha i salt og pepper nå.

meat ball3.jpg

  • Form små boller med hendene. Det er veldig praktisk å bruke engangshansker. Vi lager kjøttboller som veier ca 50 gram hver.

meatball 4.jpg

Stek kjøttbollene i en varm panne med litt rapsolje eller smør. De skal få en fin, gylden stekeskorpe.

  • Etter steking skal kjøttbollene inn i en forvarmet ovn (180 grader) i ca 12 minutter. Steketiden avhenger litt av hvor godt du har stekt kjøttbollene i pannen.

Det tar litt tid å lage kjøttboller, med det er verdt det!

God middag!

meatball 5.jpg