Gulerotkake

Gulerotkake

Lag en saftig gulerotkake til helgen!

Du trenger:

Kake:

  • 4 egg

  • 2 dl sukker

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 2 ts kanel

  • 200 gram smeltet smør

  • 6 dl revne gulrøtter

gul.jpg

 

Slik gjør du:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis

  • Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel

  • Sikt inn melblandingen i eggedosisen og vend det forsiktig sammen

  • Ha i de revne gulerøttene og smeltet (avkjølt) smør. Vend det hele forsiktig sammen og hell det i en smurt rundform (24-26 cm diameter)

  • Stekes på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca 50 minutter. Kaken kan gjerne være litt fuktig i midten

gul 2.jpg

 

Mens kaken steker kan du lage glasuren.

Du trenger:

Glasur:

  • 125 gram kremost (f eks Philadelphia)

  • 75 gram romtemperert smør

  • 250 gram melis

  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  • Rør sammen alle ingrediensene til du får en jevn blanding

  • Bre glasuren jevnt over kaken. Husk å vent til kaken er avkjølt!

Pynt gjerne med hakkede hasselnøtter! Kaken er fantastisk når den er nylaget, men er om mulig enda bedre etter ett døgn i kjøleskapet. Husk å pakke den godt inn!

gul3.jpg
gul4.jpg