Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Hva skal vi ha til middag?

En av de største utfordringene i hverdagen er for mange å finne på noe til middag som hele familien kan spise. I tillegg skal det gjerne gå raskt og det skal være sunt.

Pasta med kjøttsaus er forholdsvis raskt å lage og du kan tilsette så mange grønnsaker du vil! Hvis du gjør som i denne oppskriften "forsvinner" grønnsakene i kjøttsausen. Dette er em stor oppskrift som holder til to middager for en familie med to voksne og to barn. Veldig greit å lage dobbelt, så har du en middag i fryseren.

Du trenger:

ingredients.jpg
meat.jpg
 • 800 gram karbonadedeig

 • 400 gram kjøttdeig

 • 2 bokser knuste tomater

 • 1 flaske tomatpulp (eventuelt en boks knuste tomater)

 • 1 løk

 • 3 fedd hvitløk

 • tomatpure

 • 3 gulrøtter

 • paprikapulver

I tillegg kan du bruke stangselleri, fennikel eller babyspinat.

 

Slik gjør du det:

 • Kjør løk, hvitløk og gulrøtter i en blender til alt er fint hakket. Du kan eventuelt skjære/ hakke grønnsakene for hånd, men da vil du få biter i sausen. Tilsett eventuelt de andre grønnsakene du ønsker i blenderen.

 • Bland karbonadedeig og kjøttdeig.

 • Varm opp litt olje i en panne og tilsett 3 spiseskjeer tomatpure. Pass på, dette kan sprute hvis varmen er høy nok. La tomatpureen surre på medium varme i et par minutter før du setter opp temperaturen og tilsetter kjøttblanding. Kjøttblandingen må stekes i flere omganger, for å unngå at den koker i stedet for å stekes.

 • Varm opp litt smør i en gryte. Bruk gjerne en jerngryte. Tilsett grønnsaksblandingen og la denne steke et par minutter (til grønnsakene slutter "å svette"). Tilsett deretter de hakkede tomatene og tomatpulpen. Ha oppi 2 spiseskjeer paprikapulver. Kok opp.

 • Salt og pepper etter ønske over den stekte kjøttblandingen, før den tilsettes i sausen. Kok opp og la den putre på lav varme under lokk i minst 15 minutter.

 • Smak til med salt og pepper.

Serveres med nykokt spagetti eller den pastaen du liker best.

God middag!