Ull er gull!

Ull er gull!

Forskning viser gang på gang hvor fantastisk ull er!

Når temperaturen kryper nedover og minusgradene viser seg er det naturlig for veldig mange å kle seg i ull, og det er det flere gode grunner for å gjøre nettopp det. Ull tar opp fuktighet bedre enn andre tekstiler. Av denne grunn absorberer ull mer svette enn for eksempel bomull, og man holder seg derfor tørr og varm lenger med ull mot huden. I tillegg inneholder ulltrådene mer luft enn andre tekstiler. Kroppsvarmen oppbevares i luftlommer i ullfibrene og en jevn kroppstemperatur opprettholdes. Ull brenner ikke så lett som mange andre tekstiler, og skulle ullklær ta fyr vil de brenne langsomt og uten å smelte eller dryppe. I tillegg er ull "selvrensende". Sauene har mye fett ( lanolin) i råullen. Ullfettet legger seg som en tynn hinne rundt fibrene og gjør at ullen ikke blir så lett skitten. Fettet reagerer med svette og danner såpe. Ulltøyet "vasker" følgelig seg selv. Det finnes flere typer ull. Merinoull er perfekt for barneklær da den er myk, tynn og behagelig. Og viktigst av alt; merinoull klør ikke og skal heller ikke irritere huden.

Her er noen av våre favoritter!

 

 

Jungelens Leker

 

Lille lam

 

NøSTEBARN

 

WOOLLAND