MammaverdenComment

Lakrisfudge

MammaverdenComment
Lakrisfudge

Vi elsker fudge og den beste lager du selv! Her finner du oppskriften på fudge med lakrissmak.

Disse skal vi pakke i de søte nisseglassene og gi som julegave eller vertinnegave.

Du trenger:

  • 120 gram tyrkisk pepper (en “vanlig pose”)

  • 3 dl fløte

  • 4 dl sukker

  • 50 gram smør

  • 4 spiseskjeer lys sirup

  • 200 gram melkesjokolade

  • sort konditorfarge

  • eventuelt sort/ grå strøssel til pynt

Slik gjør du:

  • knus tyrkisk pepper (vi har brukt en mortel)

PC040288.JPG
  • Ha fløte, sukker, sirup, smør og knust tyrkisk pepper i en kjele.

  • La blandingen koke opp under omrøring, og la den koke på middels varme til blandingen når 120 grader. Dette tar ca 30 minutter. Rør i blandingen jevnlig. Vi anbefaler at du bruker et sukkertermometer.

PC040291.JPG
  • Når blandingen har nådd 120 grader tar du kjelen av varmen og har sjokoladen i blandingen i flere omganger.

PC040293.JPG
  • Rør inn ca en halv teskje sort konditorfarge i blandingen. Tilsett koditorfarge inntil du får ønsket farge.

  • Hell blandingen i en form (ca 20 x 20) kledt med bakepapir.

PC040296.JPG
  • Hell eventuelt over strøssel som pynt og sett blandingen til avkjøling. Når blandingen har nådd romtemperatur kan du sette den i kjøleskapet en times tid før du skjærer den i ønsket størrelse.

PC040302.JPG
  • Fudgen oppbevares i lukket beholder i kjøleskapet.

PC050345.JPG

God jul!