MATMammaverdenComment

Madeleine

MATMammaverdenComment
Madeleine

Madeleine er ett av våre favorittbakeverk. Disse lette, syrlige og saftige kakene er umulig å motstå, og bør alltid finnes når te serveres!

Du trenger

  • 100 gram egg

  • 75 gram sukker

  • 10 gram rørsukker (demerasukker)

  • 15 gram honning

  • 2 gram salt

  • 2,5 gram bakepulver

  • 90 gram hvetemel

  • 90 gram smeltet smør

  • revet skall av en sitron

  • smeltet smør og mel til bakeformene

PB021300.JPG


Slik gjør du

  • Smelt smør

  • ha honning, egg og alt sukkeret i en bolle og miks dette godt sammen

  • sikt mel, bakepulver og salt. Ha deretter sitronskallet opp i blandingen

  • bland sammen melblandingen med honningblandingen

  • tilsett deretter smøret i flere omganger. Sørg for at smøret ikke er for varmt

  • dekk røren med plastfolie og sett i kjøleskapet for avkjøling. Blandingen kan gjerne stå i kjøleskapet natten over

  • før kakene kan stekes må formene klargjøres. Benytt gjerne madeleineformer av metall. Pensle formene med et tynt lag med smør og settes deretter i kjøleskapet. Når smøret har stivnet pensles et nytt, tynt lag med smør som skal stivne før formene dekkes med mel

  • fyll røren i en sprøytepose med en rund tipp (f eks størrelse 6 eller 8 ) og sprøyt ut røren i formene

  • kakene stekes på 190 grader midt i ovnen i 6 til 8 minutter. Husk å ta ut kakene av formen straks de er ute av ovnen

Da er det bare å finne frem tekannen og nyte ettermiddagen!


PB021303.JPG