MATMammaverdenComment

Crispy duck

MATMammaverdenComment
Crispy duck

Vi elsker Crispy duck! Heldigvis går det helt fint å lage denne fantastiske retten hjemme! Det tar litt tid og du må muligens til et par butikker for å få tak i alle ingrediensene, men; det er verdt det!

And

Du trenger:

  • 1 hel and

  • 1 håndfull hele stjerneanis

  • 1 bunt vårløk

  • 1 hvitløk

  • Fersk ingefær

  • Kinesisk femkrydder (chinese five spice er en krydderblanding bestående av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper).

Slik gjør du:

  • Fjern eventuelt posen med innvoller før du tørker hele anden godt med tørkepapir. Anden skal tørkes både utvendig og innvendig.

  • Fyll anden med hele stjerneanis, hvitløksfedd, vårløk og ingefær. Vi lar skallet være på hvitløken og ingefæren. Vårløkene bare bretter vi slik at de får plass inne i anden.

  • Gni hele anden inn med kinesisk femkrydder. Vær raus og husk krydder under vingene.

  • Anden legges deretter på en rist med brett under. Vi bruker gjerne risten vi bruker til å steke ribbe.

  • Anden stekes i ca 3,5 time på 160 grader på nederste rille i ovnen.

PA171241.JPG

Mens anden steker kan du forberede tilbehøret. Vi serverer anden med Pecking duck lomper, hoi sin saus, agurk, vårløk og hjertesalat.

PA171250.JPG

Vi kutter agurk, vårløk og hjertesalat i tynne strimler. Lompene damper vi i en bambuskurv, men de kan også tilberedes i mikroovn (les på pakken). Vi varmer opp den ferdigkjøpte hoi sin sausen, og smaker den til med litt revet ingefær og sesamolje. Det er absolutt ikke nødvendig, men vi syns sausen blir hakket bedre!

Når anden er ferdig river vi den med to gafler og serverer den straks. En and regnes å være nok til 4 personer. Hvor mye tilbehør du trenger varierer fra person til person, så her får du bare prøve deg frem. Vi beregner 1 agurk, 4 vårløk og en liten hjertesalat til 4 personer.

PA171256.JPG
PA171259.JPG

God middag!